Per 1 juli is er voor de buitensporten en het gebruik van binnenruimtes een belangrijke stap gezet in de landelijke corona-aanpak. Voor iedereen boven de 18 jaar geldt nog steeds dat er tot andere personen 1,5 meter afstand wordt gehouden, echter met uitzondering voor de sport dat deze regel tijdens het sporten tijdelijk mag worden losgelaten. RV Leerdam heeft het protocol voor het openstellen van de vereniging voor haar leden aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Dit protocol sluit aan bij de richtlijnen van de gemeente Vijfheerenlandende noodverordening van de veiligheidsregio Utrecht, de maatregelen zoals voorgeschreven door de Rijksoverheid en het RIVM, en de zienswijze van de KNRB en NOC*NSF. De meest recente versie van het protocol is deze: 

Attachments:
Download this file (RVL corona protocol v5 20200707.pdf)RVL Corona Protocol

Ook te vinden via deze link in GoogleDrive. Alle leden die komen roeien worden geacht op de hoogte te zijn van de voor hen relevante onderdelen van dit protocol.

 

Zoals in het protocol gesteld gelden de gezondheidsregels boven alles. Blijf dus te allen tijde thuis bij gezondheidsklachten en volg op de roei de instructies zoals opgesteld in het protocol op. Ieder lid is altijd zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen handelen, maar neem ook verantwoordelijkheid voor elkaar.

 

Het (verplicht) reserveren van boten gaat via My-Fleet en kan weer tot twee weken van tevoren. Om kans op besmetting zoveel mogelijk te vermijden, is het op dit moment niet noodzakelijk om de reservering ven een boot op de vereniging via de terminals te bevestigen (om zo aan te geven dat de boot daadwerkelijk wordt meegenomen). Annuleren van een reservering indien niet van de reservering gebruik gemaakt wordt is uiteraard ook noodzakelijk. Neem contact op met de secretaris als je problemen hebt met inloggen.

 

Roeien is weer mogelijk op alle tijden van de week in al het beschikbare materiaal. Op zaterdagochtend en zondagochtend geldt een limiet van drie boten per 15 minuten, om te veel drukte op het vlot te voorkomen. Reserveren van de boten gaat in My-Fleet. Ben je even kwijt hoe je een boot moet reserveren? Zie dan dit document.

 

Dag(deel) Max aantal boten per 15 minuten
Zaterdagochtend 3
Zondagochtend 3
Overig Geen maximum

 

Toegang tot het terrein gaat via het hek bij de parkeerplaats. Een route staat aangegeven in de figuur hieronder. Verder zijn er op de vereniging visuele hulpmiddelen aangebracht om de route aan te geven.

 

 


Wijzigingshistorie (meest recente bovenaan):

07-07-2020: Toevoeging toegankelijkheid bar en kleedkamers. 

===

02-07-2020: Aanpassing protocol naar nieuwe regels per 1 juli. Aanpassing roeitijden, toevoeging roeien in meerpersoonsboten, beschrijving van toegang tot terrein en gebruik van bar, toiletten, ergometerhok, speedcoaches en Cox-box.

22-05-2020: Aanpassing maximum aantal boten per blok, toevoeging richtlijn voor het doordeweeks boten te water brengen bij meer dan zes reserveringen, toevoeging van regel over uitzondering op het nodig hebben van de juiste diploma's voor het roeien in een skiff, aanpassing van tekst over veilig boten tillen (specificatie naar skiff) en aanpassing instructietekst m.b.t. instappen. 

17-05-2020: Uitbreiding protocol met tekst over reserveren boten en meeneembeleid op vereniging, toevoeging bloktijd woensdagochtend

14-05-2020: Publicatie protocol