De 39e Lingebokaal op zaterdag 14 november gaat door !
 
Natuurlijk kan dit niet in de oude vertrouwde vorm met meer dan 180 boten en 1000 bezoekers. We hebben met het bestuur en de organisatie goed nagedacht wat we wel willen en kunnen organiseren en het resultaat is een heel bijzondere editie waarin we het karakter van de Lingebokaal willen behouden en zelfs naar een ongekend hoog niveau willen brengen.
 
10 keer zo klein en (nog) 10 keer zo leuk !!
 
Door Corona hebben we oplossingen moeten zoeken om het hele evenement buiten te kunnen doen, want binnen kunnen we de noodzakelijke afstand niet garanderen. Helaas betekent dit wel dat we heel veel ploegen teleur moeten stellen, maar anders kunnen we de 1,5 meter afstand niet op een ontspannen manier mogelijk maken. Daarom starten we dit jaar alleen de Veteranen Dubbelvieren en is er maar plaats voor 20 ploegen. Tevens mag iedere vereniging per veld maar 1 boot laten starten. Het betekent echter ook dat we nog meer service kunnen verlenen aan de ploegen die er wel bij kunnen zijn. We barsten van de ideeën om er voor iedereen een geweldige dag van te maken.
 
Lingebokaal AIR (All Inclusive Roeiontmoeting) !!!
 
In de ochtend kunnen we 10 ploegen verwelkomen en in de middag nog een keer 10 ploegen. Alle ploegen worden ontvangen worden door hun eigen 'host' en begeleid naar hun eigen vak om de boot op te riggeren en zich klaar te maken. Zo beperken we het aantal bewegingen over het terrein zo veel mogelijk. Binnen dit vak is iedere ploeg zelf verantwoordelijk voor de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de 1,5 meter regel, dus maak daar met elkaar goede afspraken over. Ploegen worden zodra het vlot vrij is stuk voor stuk opgeroepen om op te roeien. We starten gewoon de vertrouwde 6 km vanaf Kedichem en na de finish brengt de ploeg de boot weer naar het eigen vak.
 
De host zorgt voor het contact met de organisatie en verzorgt de catering. Door de kleine en 'all inclusive' opzet zal het inschrijfgeld dit jaar € 125,- per ploeg bedragen. Dit is inclusief al het eten en drinken. Na het ochtendblok staat er voor iedere ploeg een lunchtafel klaar en het middagblok een borreltafel. Aansluitend kan iedereen zijn boot afriggeren en hopelijk voldaan weer richting huis.
 
Het wordt een 100% buitenactiviteit is en er is geen omkleed- en douchevoorziening, dus warme kleding aan over je roeitenue. Begeleiders en supporters zijn van harte welkom, maar niet op het terrein van Roeivereniging Leerdam, wel op diverse plekken langs de route of bij Hotel 'Aan de Linge'.
 
De inschrijving opent op 3 oktober via de KNRB website en wees er dan snel bij, want VOL=VOL.
Ondertussen bedenken wij wat we nog meer kunnen doen om er een onvergetelijke dag van te maken.
 
De Lingebokaalcommissie 2020