40e editie op 12 november 2022

"Jubileumeditie van de mooiste en gezelligste 6 km van Nederland."

De organisatie is weer gestart met de voorbereidingen van de editie van 2022. Ondanks Corona-beperkingen hebben we vorig jaar een hele mooie wedstrijd met elkaar kunnen roeien. Alle draaiboeken zijn klaar als we dit jaar opnieuw met maatregelen te maken krijgen, maar we hopen natuurlijk op een ouderwets gezellige jubileumeditie in zijn volle omvang.

 

Deze landelijke "roeiontmoeting met wedstrijdkarakter" vindt plaats tussen Kedichem en Leerdam over ongeveer 6 km. Dit jaar rekenen wij weer op zo’n 150-180 ploegen uit heel Nederland die deelnemen aan deze wedstrijd. Er wordt naast de blikken voor ieder veld gestreden om de Lingebokaal, de Coupe des Dames en een prijs voor de dagwinnaar op basis van gecorrigeerde tijden.

We nodigen alle roeiploegen dan ook van harte uit om zich vanaf 1 oktober in te schrijven voor deze mooie en bovenal gezellige achtervolgingsrace.

De uitslagen en foto's van vorig jaar vindt u HIER.

Klik HIER voor een baankaart.

Kijk regelmatig op www.rvleerdam.nl/lingebokaal en volg ons op Twitter via @Lingebokaal voor de laatste informatie over de wedstrijd.

Kenmerken Lingebokaal

Iedere roeiwedstrijd heeft zijn eigen karakter en kenmerken, dit zijn de onze:

  1. Er wordt gestart in 3 blokken, de meeste nummers worden in ieder blok gestart.
  2. Bij de inschrijvingen moet er een voorkeursblok worden opgegeven:

Blok 1 Oproeien 08:00 uur, start wedstrijd 9:30 uur

Blok 2 Oproeien 10:45 uur, start wedstrijd 12:15 uur

Blok 3 Oproeien 13:45 uur, start wedstrijd 15:15 uur

  1. Een voorkeursblok kan niet gegarandeerd worden. Ook bestaat de kans dat we i.v.m. Corona alleen met een ochtendblok en een middagblok kunnen starten of dat niet alle nummers gestart kunnen worden.
  2. Vanwege de vele bochten in de Linge dient de stuur ervaren en minimaal 15 jaar oud te zijn.
  3. Nummers met 10 of meer ploegen kunnen worden gesplitst in meerdere leeftijdscategorieën.
  4. Om zoveel mogelijk roeiers een kans te geven om deel te nemen is dubbel inschrijven van roeiers niet toegestaan, roeiers mogen wel in een andere heat sturen.
  5. Als het aantal inschrijvingen te hoog is, kan het mogelijk zijn dat ploegen uitgeloot worden of sommige nummers niet gestart kunnen worden.
  6. Op de Lingebokaal mogen alleen competitieroeiers starten zoals is gedefinieerd in Art. 14 RvR.