De 2e Lingemarathon die gepland stond voor 5 juni 2021 is uitgesteld naar 11 juni 2022.


De Lingemarathon is een lange afstandsroeiwedstrijd van 57 kilometer. De start en finish is bij roeivereniging Leerdam. De 2e editie zal plaatsvinden rond de langste dag van het jaar in 2022. De volgende velden zijn uitgeschreven:

 • C2* ⇒ C-dubbeltwee (H/D/VS);
 • C4* ⇒ C-dubbelvier (H/D/VS);
 • 4+  vier-met (H/D/VS);
 • 4*+ ⇒ dubbelvier-met (H/D/VS);
 • 8+ ⇒ acht (VS/integraal of estafette);
 • 8*+ ⇒ dubbelacht (VS/integraal of estafette);
  *VS = vrije samenstelling

Inschrijven & kosten

Inschrijven voor de Lingemarathon kan via de KNRB-website. Inschrijven  voor de 2e editie is mogelijk vanaf 21-05-2022 tot 06-06-2022 23:59 uur. De kosten voor deelname aan de Lingemarathon 2022 zijn €10,- per persoon.
C2*+ = €30
C4*+ / 4+ / 4*+ = €50
8+ / 8*+ = €90 (voor estafetteploegen dus €10,- per persoon).
Dit bedrag dient vóór 07-06-2022 te zijn overgemaakt op IBAN NL42 RABO 0358449219 ten name van Roeivereniging Leerdam o.v.v. Lingemarathon + naam vereniging + veld + ploeg.


Programma 2e Lingemarathon

 • 07.15 uur – Terrein open, koffie, appeltaart, wedstrijdsecretariaat open (ontvangst nummers, tekenen reglementen)
 • Vanaf 07.30 uur – veiligheidskeuring boten
 • 08.15 uur – Stuurliedenvergadering
 • Vanaf 08.35 uur – Boten te water
 • Vanaf 08.45 uur – Start wedstrijd
  De start is tussen 08.45 en 9:15 uur. Zodra een boot in deze periode klaar is om te starten kan de boot opvaren richting de startlijn, waarbij de stuurman met de rechterhand omhoog aangeeft dat de boot klaar is om te starten. Met de signaaltoeter geeft de startofficial te kennen dat de boot mag starten c.q. de startlijn passeert.
 • 11.15 uur – Eerste passage wedstrijdploeg verwacht bij R.V. Leerdam
 • 13.30 uur – Finish eerste wedstrijdploeg verwacht bij R.V. Leerdam
 • 16.30 uur – Laatste aankomst en tijdwaarneming vlot R.V. Leerdam

Vaarroute

Vanaf roeivereniging Leerdam voert het parcours de eerste 10 km westwaarts naar Arkel. Daarna wordt de Linge voor enkele kilometers verruild voor het Merwedekanaal tussen Arkel en Gorinchem. Na 15 km kom je weer op de Linge uit en vervolgens voert de route je verder via dorpjes in de Betuwe als Rhenoy, Rumpt en Beesd. Na ruim 42 km is bij het A2-viaduct bij Beesd een keerpunt. Dan is het alleen nog de laatste 14 km terugroeien naar roeivereniging Leerdam. Drank en vreugde wachten daar.

Een uitgebreide routebeschrijving (pdf) is te downloaden onderaan deze pagina. Gps-bestand van de vaarroute is (hier) te downloaden en de meefietsroute is (hier) beschikbaar.


Parkeren

Bij aankomst worden ploegen verzocht vlot de boot af te laden bij de roeivereniging (Lingedijk 27, Leerdam). Deelnemers dienen zelf schragen/singels mee te nemen. De auto's en botenwagens kunnen daarna op de parkeerplaats langs de Lingedijk t.h.v. de glasfabriek. geparkeerd worden. Dit is 5 minuten lopen van de roeivereniging. Zie onderstaande link met kaartje. Hier staat ook de aanrijroute voor botenwagens op aangegeven. Je kunt namelijk niet keren op de dijk. Google maps: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1RBm_Ye-OuKZ5VbVvPgw8yZRLXpTQ8flX&usp=sharing  
Gelieve de aanwijzingen bij het parkeren van de organisatie ter harte te nemen.


Contact

Adres: Lingedijk 27, 4142 LD Leerdam 
E-mail: marathon@rvleerdam.nl


Veiligheid & reglementen

Extra aandacht is er voor veiligheid en coronamaatregelen. In het veiligheidsreglement zijn duidelijke regels opgesteld om de wedstrijd voor iedereen veilig te laten verlopen. Wij gaan er van uit dat iedereen die naar de vereniging komt kennis heeft genomen van het veiligheidsreglement inclusief de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het veiligheidsreglement is onderaan deze pagina te downloaden.

Dit protocol is opgesteld vanuit het idee dat het iedereen helpt om ons aan de regels te houden en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen handelen, maar neem ook verantwoordelijkheid voor elkaar. Verder:

 • Op het terrein is een Corona Coördinator aanwezig die toezicht houdt en aanwijzingen geeft die opgevolgd moeten worden.
 • Bij aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat dient de teamcaptain op de wedstrijddag te tekenen voor akkoord met de wedstrijd- en veiligheidsreglement.
 • Bij de stuurliedenvergadering is aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.

De Lingemarathon wordt gevaren onder het geldende wedstrijdreglement. Onderaan deze pagina te downloaden.


Poster