De Lingemarathon is een lange afstandsroeiwedstrijd van 57 kilometer. De start en finish is bij roeivereniging Leerdam. De volgende velden zijn uitgeschreven:

 • C2* ⇒ C-dubbeltwee (H/D/VS);
 • C4* ⇒ C-dubbelvier (H/D/VS);
 • 8+ ⇒ acht (VS/integraal of estafette);
 • 8*+ ⇒ dubbelacht (VS/integraal of estafette);
  *VS = vrije samenstelling

Wil je in een ander boottype starten? Dat kan! De Lingemarathon staat zeker ook open voor Wherry's en andere boottypen dan de uitgeschreven nummers C2*, C4*, 8+ en 8*+. 
Vragen hierover? Stuur even een bericht naar marathon@rvleerdam.nl


Inschrijven & kosten

Inschrijven voor de Lingemarathon kan via de KNRB-website. Inschrijven voor de 3e editie is mogelijk vanaf 13-05-2023 tot 05-06-2023 23:59 uur. De kosten voor deelname aan de Lingemarathon 2023 zijn €10,- per persoon.
C2*+ = €30
C4*+ = €50
8+ / 8*+ = €90 (voor estafetteploegen dus €10,- per persoon).
Dit bedrag dient vóór 06-06-2023 te zijn overgemaakt op
IBAN NL42 RABO 0358449219 ten name van Roeivereniging Leerdam o.v.v. Lingemarathon + naam vereniging + veld + ploeg.


Programma 3e Lingemarathon

 • 07.15 uur – Terrein open, koffie, wedstrijdsecretariaat open (ontvangst nummers, tekenen reglementen)
 • Vanaf 07.30 uur – veiligheidskeuring boten
 • 08.15 uur – Stuurliedenvergadering
 • Vanaf 08.35 uur – Boten te water
 • Vanaf 08.45 uur – Start wedstrijd
  De start is tussen 08.45 en 9:15 uur. Zodra een boot in deze periode klaar is om te starten kan de boot opvaren richting de startlijn, waarbij de stuurman met de rechterhand omhoog aangeeft dat de boot klaar is om te starten. Met de signaaltoeter geeft de startofficial te kennen dat de boot mag starten c.q. de startlijn passeert.
 • 11.15 uur – Eerste passage wedstrijdploeg verwacht bij R.V. Leerdam
 • 13.30 uur – Finish eerste wedstrijdploeg verwacht bij R.V. Leerdam
 • 16.30 uur – Laatste aankomst en tijdwaarneming vlot R.V. Leerdam

Vaarroute

Vanaf roeivereniging Leerdam voert het parcours de eerste 10 km westwaarts naar Arkel. Daarna wordt de Linge voor enkele kilometers verruild voor het Merwedekanaal tussen Arkel en Gorinchem. Na 15 km kom je weer op de Linge uit en vervolgens voert de route je verder via dorpjes in de Betuwe als Rhenoy, Rumpt en Beesd. Na ruim 42 km is bij het A2-viaduct bij Beesd een keerpunt. Dan is het alleen nog de laatste 14 km terugroeien naar roeivereniging Leerdam. Drank en vreugde wachten daar.

Een uitgebreide routebeschrijving (pdf) is te downloaden onderaan deze pagina. Gps-bestand van de vaarroute is (hier) te downloaden en de meefietsroute is (hier) beschikbaar.


Parkeren

Bij aankomst worden ploegen verzocht vlot de boot af te laden bij de roeivereniging (Lingedijk 27, Leerdam). Deelnemers dienen zelf schragen/singels mee te nemen. De auto's en botenwagens kunnen daarna op de parkeerplaats langs de Lingedijk ter hoogte van de glasfabriek geparkeerd worden. Dit is 5 minuten lopen van de roeivereniging. Zie onderstaande link met kaartje. Hier staat ook de aanrijroute voor botenwagens op aangegeven. Je kunt namelijk niet keren op de dijk. Google maps: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1RBm_Ye-OuKZ5VbVvPgw8yZRLXpTQ8flX&usp=sharing  
Gelieve de aanwijzingen bij het parkeren van de organisatie ter harte te nemen.

Als alternatieve optie kunnen botenwagens ook op het terrein van de roeivereniging worden geparkeerd. Dan kun je de meest directe aanrijroute gebruiken naar de roeivereniging (Lingedijk 27, Leerdam).


Contact

Adres: Lingedijk 27, 4142 LD Leerdam 
E-mail: marathon@rvleerdam.nl


Veiligheid & reglementen

Extra aandacht is er voor veiligheid. In het veiligheidsreglement zijn duidelijke regels opgesteld om de wedstrijd voor iedereen veilig te laten verlopen. Wij gaan er van uit dat iedereen die naar de vereniging komt kennis heeft genomen van het veiligheidsreglement. Het veiligheidsreglement is onderaan deze pagina te downloaden.

Bij de stuurliedenvergadering is er aandacht voor het veilig verloop van de wedstrijd. We vragen van iedere ploeg in ieder geval één afgevaardigde hierbij aanwezig te laten zijn.

De Lingemarathon wordt gevaren onder het geldende wedstrijdreglement.


Botenhuur

Tijdens de Lingemarathon verhuren wij geen boten aan andere verenigingen. Dit i.v.m. het gebruik door eigen leden.


Baanrecords

#

WedstrijdCode

Vereniging

Roeitijd

1

8*+

Viking

04:42:24

1

C4*

ZZV

04:54:41

1

C2*

Voorne Putten

05:30:55