Sinds jaar en dag was de start van de 'Lingebokaal & Coupe des Dames'' net voorbij het oude hotel 'Cosmopolite'. De oude eigenaar van het hotel stelde het terrein niet open voor onze wedstrijd, daarom waren wij genoodzaakt de start beneden aan de Lingedijk tussen het riet en voor een grote wilg te plaatsen. Ook was het publiek niet altijd even welkom op de betonnen wal beneden aan de dijk.

Sinds 2017 is het hotel echter overgenomen door nieuwe eigenaren: Marco en Gerda Kruger. Dit echtpaar heeft het hotel voorzien van een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam: hotel 'Aan de Linge'. Het hotel kent naast een restaurant ook een mooi gerenoveerd buitenterras en het is op dit terras waar wij onze wedstrijd dit jaar zullen starten. Vele roeiwedstrijden kunnen niet bestaan zonder de hulp van lokale ondernemers en wij zijn Marco en Gerda dan ook erg dankbaar dat zij medewerking willen verlenen aan onze wedstrijd.

De totale lengte van de wedstrijdbaan zal hierdoor sinds 2017 ca. 50 meter langer worden, de start is duidelijk aangegeven en er wordt ook nog gewerkt met een voorstartboot. Er zitten grote voordelen voor de organisatie aan het starten vanaf het hotel. We zitten nu bij de start onder de overkapping van de buitenkeuken waar we regenvrij en windvrij kunnen zitten. Ook is hier een stroomvoorziening waar we gebruik van mogen maken. De baanrecords zijn omgerekend naar de nieuwe afstand.

Ook voor het publiek wat komt kijken bij de start zijn er voordelen: het hotel zal op de wedstrijddag geopend zijn zodat je kunt genieten van een lekker kopje koffie met gebak, en een fantastisch uitzicht.

Het hotel is een mooie plek om te overnachten voor of na onze wedstrijd, en het restaurant een mooie plek om na de wedstrijd wat lekkers te gaan eten met de hele ploeg. Voor meer informatie, kijk op de website van het hotel: https://hotelaandelinge.nl/