De roeibeweging lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar het is een stuk lastiger dan het lijkt om de techniek onder de knie te krijgen. Daarom start Roeivereniging Leerdam een INTRODUCTIECURSUS voor mensen die nog nooit (of lang geleden) hebben geroeid. Je roeit in een C4, een bredere boot met vier roeiers en een ervaren stuur/coach. Je krijgt tijdens de introductiecursus te zien en te voelen wat roeien is en je leert de vereniging kennen. Deze introductie duurt vijf weken waarin op een doordeweekse avond en op zaterdag wordt geroeid. Er wordt zowel op de prachtige Linge als binnen op de ergometer getraind.  De kosten bedragen Eur 50,00 per persoon. Pas na de cursus besluit je of je lid wilt worden. Wanneer je lid wordt, wordt de Eur 50,00 verrekend met het lidmaatschap.

Om je vast kennis te laten maken met de roeivereniging organiseren we zaterdag 6 april een OPEN DAG waar we al je vragen zullen beantwoorden. We hebben inloop met gratis koffie en gebak van 10 uur tot 15 uur waarbij je een rondleiding krijgt en uitleg over het roeien. Ook kun je meteen onder begeleiding het water op! Trek dus sportieve kleding aan.

Nadat je de beginselen van het roeien onder de knie hebt, doe je examen en kun je(afhankelijk van het type behaalde diploma) alleen roeien of zelf een ploeg samenstellen en een eigen tijdstip organiseren om te roeien.

Roeien is een fantastische sport, voor jong en oud.

Roeien kan op verschillende niveaus. Iedereen doet dat op z’n eigen manier: om mee te doen aan wedstrijden, sportief te bewegen, inspanning te leveren, te ontspannen, te genieten van de rust, de natuur of juist de gezelligheid.

Roeien kan het hele jaar door. Alleen met vorst, ijs, mist of storm blijven de boten in de loods.

Roeien is een veilige sport. Omdat de kracht over het hele lichaam wordt verdeeld, is de kans op blessures kleiner dan bij andere sporten.

Behalve het sportieve element heeft roeien ook een sociale kant: je kunt in je eentje in een boot roeien, maar ook met anderen in een ploeg.

RVL heeft een aantal vaste activiteiten zoals:

Jeugdroeien (elke zaterdag).

Roeien voor volwassenen (elke zaterdag- en zondagochtend).

Midweekroeien (elke woensdagochtend).

Onderlinge wedstrijden van Heukelum naar de roeivereniging waarna we gezamenlijk The Boat Race (Oxford-Cambridge) kijken onder het genot van hapje/drankje.

De toertocht van Buren naar Leerdam die wordt afgesloten met een buffet bij de vereniging.

Jeugdkamp op een geheime locatie.

De Lingebokaal, dit is een landelijke roeiwedstrijd met zo’n 1.000 deelnmemers verspreid over zo’n 180 ploegen.

Kom naar de open dag en laat je informeren door onze enthousiaste leden!

Ben je niet in de gelegenheid bij de open dag aanwezig te zijn dan kun je voor al je vragen terecht bij Marjet van den Berg op 06-28037637 of via rac@rvleerdam.nl