Zondag 14 mei 2017 vindt onze traditionele toertocht van Buren naar Leerdam plaats. Wij nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen!

Vanwege het grote aantal verwachtte inschrijvingen dienen deelnemende verenigingen zelf voor boten te zorgen. De boten gaan in Buren het water in en komen in Leerdam het water weer uit. Deelnemers zorgen zelf voor transport terug naar Buren om achtergebleven auto's / trailers op te halen.

Buren-Leerdam is een toertocht over 32 km. De start is bij de stadswal in het oude vestingstadje Buren op de rivier de Korne en gaat via de Linge naar Leerdam. Er kan worden ingeschreven tussen 9:30-10:30 in Buren (Gelderland) in de dependance van het Koninklijk Marechausseemuseum aan de Weeshuiswal 9, 4116 BR Buren herkenbaar aan de RVL vlag. Aanvang van de tocht is tussen 10:30-11:00 uur). Halverwege wordt de tocht onderbroken op het landgoed “Mariënwaerdt" voor een lunch (rond 13:00 uur) waarna koers wordt gezet naar Roeivereniging Leerdam voor een Indonesisch buffet (rond 17:00 uur). Zie beschrijving hieronder.

Het inschrijfgeld bedraagt  € 25,00 per persoon (inclusief koffie, lunch en diner) en dient op de dag zelf voor aanvang van de tocht in Buren te worden voldaan. Betaling gaat contant per ploeg en bij voorkeur met gepast geld. Let op: inschrijving verplicht tot betaling.

We verzoeken alle deelnemers om zowel de Linge als eventuele aanlegplaatsen altijd schoon achter te laten.

Het Indonesische buffet ziet er als volgt uit:

  • Opor Ayam - een zacht gestoofd kipgerecht, gesudderd in fijn gekruide kokosmelk,
  • Sayur Buncis - heerlijk Indonesisch gekruide sperziebonen met tahu en
  • Sambal Goreng Telor -  mild pittig gekruide eieren, bereid met kokosmelk, prei en tomaten. Dit alles geserveerd met witte rijst en 5 bijgerechten:
  • Sambal Goreng Kentang Kering – licht pittige aardappelkrokantjes
  • Seroendeng - geroosterde geraspte kokos met pinda’s
  • Atjar Ketimoen - zoetzuurtje van komkommer en rode uien
  • Sambal Tomaat - huisgemaakte zoetfrisse sambal van tomaten en
  • Kroepoek

Inschrijven graag per mail via rac@rvleerdam.nl onder vermelding van het aantal mee-eters en eventuele dieetwensen.

Met sportieve groet,

Namens de roeiactiviteiten commissie

Marjet van den Berg

06-28037637