Zaterdag 13 mei 2017 vindt onze jaarlijkse toertocht van Leerdam naar Buren plaats. Deze tocht is een jeugdevenement en is de variant van de traditionele tocht Buren-Leerdam. De Leerdam-Buren is de leukste en gezelligste toertocht voor jeugdige roeiers tussen 9 en 19 jaar oud. De toch staat in het teken van gezelligheid en onderweg kan er genoten worden van het mooiste roeiwater van Nederland:  De Linge. We streven er naar om jeugd van verschillende verenigingen samen te laten roeien, in wisselende bootsamenstellingen.

Leerdam-buren is een toertocht over 32 km en kent geen wedstrijdkarakter. De start is bij Roeivereniging Leerdam op de rivier de Linge en gaat uiteindelijk via de Korne naar Buren. Halverwege wordt de tocht onderbroken op het landgoed “Mariënwaerdt" waar drinken wordt uitgedeeld en waar iedereen z’n eigen meegebrachte lunch opeet.

Na de lunch zetten we koers naar het oude vestingstadje Buren waar we onder de stadswal een lekkere barbecue houden. Natuurlijk zijn er onderweg diverse wisselplaatsen waar mee-reizende instappers vermoeide uitstappers (tijdelijk) kunnen vervangen. De locaties en routebeschrijvingen voor deze wisselpunten krijgen chauffeurs bij de inschrijving.

Deelnemende verenigingen dienen in principe zelf voor boten te zorgen. De boten gaan in Leerdam het water in en komen in Buren het water weer uit. Deelnemers moeten zelf voor transport terug naar Leerdam zorgen om eventuele achtergebleven auto's / trailers op te halen. Als leden van een vereniging de volgende dag meedoen met de Buren-Leerdam is het mogelijk om de boten te laten liggen onder de stadswal.

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt  € 6,00 per persoon (inclusief bbq en drinken op de Mariënwaerdt) en dient op de dag zelf voor aanvang van de tocht in Leerdam te worden voldaan.

Inschrijven      Tussen 9.00 en 9.30 uur bij Roeivereniging Leerdam (Lingedijk 27, Leerdam)

Aanvang tocht Tussen 9.45 en 10.15 uur

Lunch              Ca. 13.00 uur op het landgoed “Mariënwaerdt"

Barbecue        Ca. 17.00 uur bij de stadswal in Buren

 

Inschrijven graag per mail via jeugd@rvleerdam.nl

Graag vermelden met wat voor boot je komt, met hoeveel roeiers, en welke leeftijd die roeiers hebben.

 

Wij zien jullie graag op zaterdag 13 mei!

 

Met sportieve groet,

Namens de jeugdcommissie

Lukas de Lange

 

06-13879110