Velen herkennen het trapgevelgebouw aan de Lingedijk meteen: de roeivereniging! Gedurende de week komen hier sportievelingen samen om te roeien, maar op zaterdag is het pas echt gezellig in en om het clubgebouw, dan traint namelijk de jeugd. Zou je het leuk vinden om zelf te komen roeien bij de jeugd, of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan kijken bij onze open dag!

De roeivereniging zelf bestaat sinds 1963, toentertijd opgericht door de directeur van de nabijgelegen glasfabriek. Sinds 1971 al heeft de vereniging een speciale jeugdtak. De jeugd is in de loop der jaren gegroeid en bestaat tegenwoordig uit zo’n 25 leden. Voor de kleinschalige roeivereniging die we zijn is aantal jeugdleden best bijzonder en we zijn daar ook bekend om bij andere roeiverenigingen door het hele land. 

Op zaterdagochtend komt de jeugd in twee shifts bij elkaar. Het voornaamste doel van de training is natuurlijk het roeien en daar steeds beter in worden, maar gezelligheid staat ook hoog in het vaandel. De vereniging staat er om bekend inclusief en open voor iedereen te zijn, zo komen er nog roeiers van ruim boven de 70, en dit zet zich voort binnen de jeugd. Iedereen tussen de 9 en 18 jaar die in het bezit is van een zwemdiploma is welkom om bij ons te komen roeien.

Er worden natuurlijk teams gevormd op basis van leeftijd en kunnen, maar binnen de jeugd zijn we als een soort familie en mengen de verschillende leeftijdsgroepen zich gemakkelijk. Dit komt mede doordat bijna alle jeugdcoaches zelf ook nog jongeren zijn en door de activiteiten die er naast de normale trainingen zijn. Zo worden er soms toertochten en filmavonden georganiseerd, gaan we een keer nacht-roeien en is er eens per jaar een jeugdkamp waarbij we een aantal dagen elders in Nederland roeien. Ook kan er tijdens de trainingen toegewerkt worden naar landelijke en regionale wedstrijden. 

Inmiddels helemaal enthousiast geworden? Kom dan langs op zaterdag 1 juni tussen 10 en 13 uur aan de Lingedijk 27.

Heb je vragen of kom je liever een andere keer langs, neem dan contact op via jeugd@rvleerdam.nl. Of ben je enthousiast geworden maar wil je als volwassene komen roeien, neem dan contact op met coaching@rvleerdam.nl.